A mai szappanom egy igazán különleges technikával készült, számomra legalábbis mindeképp különleges, hiszen számos színezési- és mintázási technikát ötvöztem.
Első lépésként egy kb. 4cm átmérőjű műanyag csövet - vízszereési boltokban kapható - sütőpapírral kibéleltem és az enyhén zöldre színezett híg szappanmasszát beleöntöttem. Annak érdekében, hogy a szappannal teli cső ne boruljon el egy vödörbe állítottam, melyet törülközőkkel béleltem ki. Két nap után készen volt a zöld szappanrúd.
Házi készítésű tömbszappan |
Második lépés maga a tömbszappan elkészítése volt.
A híg szappanmasszát ketté osztottam, felébe kakaó, másik felébe pedig titán-dioxid került. Ez utóbbi fehérre színezi a szappant, nagyon kevés kell bele, nem ártalmas, ugyanakkor segíti a szappan fehérebb megjelenését.
A kibélelt formába először a fehér, majd a kakaós masszát öntöttem felváltva úgy, hogy mindíg a forma középvonalába öntöttem a szappant. Amikor kb. félig teli volt a forma, bele helyeztem a méretre vágott zöld rúdszappant és folytattam a fehér- és barna színek öntését.
Amior elfogyott mindkét szappan massza, a tömb tetejét egy kanál segítségével formáztam hullámosra.
Két nap várakozás után került ki a formából és lett felszeletelve.
Márványos zöldszem szappan szeletek |
A recept:
- 100g kakaóvaj
- 100g kókuszolaj
- 200g olíva olaj
- 300g pálma olaj
- 97g NaOH
- 267g víz
Hziszappanok |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Minden vélemény szánít! A Tiéd is!