2013. június 25., kedd

Hintőpor babáknak

A babák bőrének védelme számos helyen többször kitárgyalt téma. Ki a krémekre, ki pedig a hintőporra esküszik. Van aki pedig egyáltalán nem használ semmit csemetéje bőrének kezelésére.

Mi az időjárástól függően felváltva használjuk a krémet, oalajat és a hintőport. Ez utóbbit leginkább a nagy melegben, amikor a babák bőre is jobban meg tud izzadni. A hintőpor segít a bőrt szárazon tartani, ami a melegben valljuk be kimindottan jól esik.

Babák esetében nem olyan könnyű a helyzet, hiszen a picik bőre meglehetősen érzékeny, így nem lehet bármit rátenni. Ugyan a természetes kozmetikumok nálam nem csupán a babaápolással merülnek ki, ettől függetlenül leírom kedvenc hintőpor receptemet, mely hatékonyan tartja szárazon a babák bőrét és egyúttal nyugtatja is.


Hozzávalók:

 • 50g nyílgyökér por
 • 50g rizsliszt
 • 10g kukoricakeményítő
 • 1 teáskanál levendulavirág
 • 1 teáskanál kamillavirág
 • 1 db hintőporos flakon

Elkészítés:

 1. A porokat tedd egy tálba és keverd el őket egyenletesen
 2. Az elkevert hozzávaló porokat tedd bele a hintőporos flakonba
 3. A flakonba tedd bele a szárított virágokat majd zárd le a tárolót
 4. Várj néhány napot, engedd hogy a gyógynövények átjárják a porokat és kellemes, de ugyanakkor enyhe levendula- és kamilla illattal lássák el.
 5. Használd, ahogy szoktad.
 6. Ha kifogy a por még legalább egy alkalommal után tudod tölteni és a növényekkel tovább tudod használni. (Függ, hogy mennyi idő alatt fogyott el a púder természetsen)
Nagyobb gyerkőcöknek egy-egy csepp levendula- vagy kamilla- esetleg rózsa illatot is cseppenthesz a porok egyvelegébe még a flakonba töltés előtt.

Te használsz hintőport? Milyet?


Íratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le az új receptekről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden vélemény szánít! A Tiéd is!